Benedicte Aubert Ringnes: NEVER NEUTRAL

29.10.20-15.11.20 (Galleri A)

Utstillingen finner sted i Galleri A

VELKOMMEN TIL VERNISSAGE TORSDG 29. OKTOBER KL 18!

NEVER NEUTRAL
Benedicte Aubert Ringnes (f.1981) hyller i sin nye utstilling noen av historiens store idoler fra skisporten - forbildene fra egen barndom. Med neonfarger, snø og elleville triks uttrykkes tittelen på utstillingen: Never Neutral.

Never Neutral er kunstnerens personlige hyllest til norske og internasjonale ski-ikoner. Gjennom sitt særpregede uttrykk har Aubert Ringnes foreviget flere av sine egne forbilder som for eksempel Tomm Murstad, Stein Eriksen, Marius Eriksen, Johanne Kolstad, Way Wong og Jean-Claude Killy. Selv har hun har alltid vært en skientusiast, og hennes begeistring for sporten kommer til uttrykk i bildene som spruter av farger og energi.

Benedicte Aubert Ringnes har bakgrunn fra filmindustrien, der hun arbeidet som regissør og produsent på internasjonale spillefilmer, reklamefilmer og musikkvideoer. Mens hun gikk på filmskolen begynte hun å eksperimentere med Photoshop for å utvikle og visualisere sine ideer. Interessen for Photoshop økte med tiden, og hun fordypet seg i studier i design og kunst som en del av sin «Master in Filmmaking». Gjennom film og visuelle uttrykk fant hun til slutt sitt eget uttrykk i kunsten.

Hun eksperimenterer med collager av kjente personligheter og ikoniske symboler ved hjelp av teknikker fra klassisk kunst og moderne teknologi, teknikker hun har tatt med seg fra seg fra digital grafikk og film.

Aubert Ringnes tegner først motivene før de gjennomarbeides i Photoshop. Deretter printes det ut og monteres på store trebokser før hun til slutt dekker bilde og ramme med en tykk, klar UV-lakk som gir et glossy resultat.
Deler av denne utstillingen vil også bli stilt ut på International Contemporary Art Fair Bruxelles i slutten av november.

Benedicte Aubert Ringnes: "NEVER NEUTRAL (5/6)"    
Benedicte Aubert Ringnes:
NEVER NEUTRAL (5/6)
(2020)
mixed media
150 x 150
   
Norwegian English