Tor-Arne Moen

RØDT FØRE

3. – 20. mars

VELKOMMEN TIL VERNISSAGE TORSDAG 3. MARS MELLOM KL 18 – 20

Tor-Arne Moens utstilling RØDT FØRE består av en serie malerier der de fleste motivene er preget av en nostalgisk tilnærming med utgangspunkt i gamle svart-hvitt-albumfotografier. Her gjenkjenner betrakteren straks den fotografiske referansen, samtidig som man lett får øye på malergleden i strøk og farge, i fete, ofte ekspresjonistiske strøk, overmalinger, sprut og renn.
Både referansene og det maleriske foredraget har i disse bildene et tilbakeskuende preg, samtidig vil betrakteren forstå̊ at bildene er laget i vår tid, sett med vår tids øyne og vår tids nostalgi, preget av den såre erkjennelsen at vi beskuer noe som aldri vil komme tilbake.Vi ser mange glimt fra glade dager på ski i tiden før kondomdressene og de preparerte løypene – en tid med appelsin i rypesekken, bambusstaver i hendene og treski på beina. Denne motivkretsen har i flere omganger vært tilbakevendende i Tor-Arne Moens malerier, det er som om han ikke blir helt ferdig med den. Denne gangen møter publikum også flere av hans tidligere motiver i ny drakt. I en tung tid i verden oppleves denne serien som en etterlengtet utstilling, en utstilling til å bli glad av.

Tor-Arne Moen har gjennom 30 år kunnet vise til en omfattende utstillingsportefølje i Norge fra nord til syd, og har i så måte bygget opp et stort publikum her hjemme. De siste årene har han også hatt en fast presentasjon av sine malerier i RJD Gallery og vist flere vellykkede separatutstillinger hos et kjøpesterkt publikum på Long Island i New York, samt i Romeo i Michigan. Dette er Moens syvende separatutstillingen i Galleri A.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

        Meld deg på vårt nyhetsbrev