Jon Lindestad Bakken

COME TO THE MOUNTAIN AND LISTEN TO THE SEA

24. mars – 24. april

I forrige utstilling på Galleri A med tittel «Vinterreise» utforsket Jon Lindestad Bakken fjellet i norsk natur. Denne gangen omfatter motivene hans også hav og elver. 
Bakken sier dette om utstillingen «Fjellet og havet er to ytterpunkt, samtidig er det slektskap mellom disse.
To mektige størrelser som tidligere ble assosiert med en kraft større en mennesket. Vakkert og truende på samme tid.Elvene har til alle tider har bundet disse sammen i et evig kretsløp av is, snø og vann.
Elementer som vi nå erfarer er i endring, og som minner oss om vårt sårbare samspill med naturen.»

Bakkens storslåtte utstilling «Come to the Mountain and Listen to the Sea» er en hyllest og anerkjennelse av disse livsviktige elementene. Han har også har et øko-filosofisk perspektiv: Dersom kretsløpet kommer i ubalanse eller brytes vil det få alvorlige konsekvenser for natur og mennesker.

Jon Lindestad Bakken (f. 1972) er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo (1997 – 2001). Han arbeider med figurasjon innen maleri og tegning. I tillegg til portretter kretser hans motivverden i hovedsak rundt natur, og menneskets forhold til denne. Han har her et særlig fokus på vinterlandskapet og lyset i naturen. Fra sitt atelier i Vinje, Vest-Telemark og i Orkland, Trøndelag, kommer han her tett på motivene sine, fra snødekte fjell til elver, fjord, kyst og hav.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

        Meld deg på vårt nyhetsbrev