Lene Ørnhoft

OSS – I TID OG ROM

28. april – 22. mai

VELKOMMEN TIL VERNISSAGE TORSDAG DEN 28- APRIL KL 18:-)

I utstillingen OSS – I TID OG ROM har Lene Ørnhoft fanget en rekke scener fra forskjellige tider og steder i Norge og Transylvania. Maleriene er et glimt av menneskers øyeblikk i tid og rom.

Ørnhoft har i lang tid laget kunst inspirert av Oslo / Kristianias historiske personer, bygg og gater. Noen av malerier i denne utstillingen er en videreføring av hennes forrige utstilling på Galleri A med de motivene som tema.

De tre maleriene fra Christiania tivoli, som lå i Stortingsgaten 20, er et eksempel på det.Maleriene viser tre ulike motiver fra tre ulike tider, men de ligger på nøyaktig samme sted.I dag ligger blant annet Klingenberg kino, McDonald`s og The Viking Planet på nøyaktig dette området. På det ene maleriet “Friluften”, Den Røde Mølle, skimtes inngangsportalen til Christiania tivoli i bakgrunnen, der ligger Høyres Hus i dag.

Motivet med det store treet står ved den Saxiske landsbyen Malâncrav/ Malmkrog i Transylvania, Romania. Treet er kjent for å representere det livgivende, også for den menneskelige eksistens. I horisonten på maleriet av treet ligger Ukraina.

—-

Lene Ørnhoft arbetar i en gammalmästerlig tradition delvis kontrasterad av en orientalisk eller sensymbolistisk pastellartad färgskala. Det kan vara svårt att avgöra om konstnären målar nuet tillbaka till det förflutna eller möjligen det föflutna fram till nutid. Bilderna rör sig gärna in i och ut ur en lekfull tidslöshet av lättare arketypisk karraktär som förefaller mig att samtidigt underblåsa och slå hål på måleriets myter. I det internationellt sett unika klassiskt-figurativa norska måleriet utgör Lene Ørnhoft ett udda inslag på sin egen sidolinje.

Håkan Sandell, svensk poet

10% av alle inntekter fra denne utstillingen vil gå til SOS barnebyers arbeid for å hjelpe de Ukrainske barn som er i nød ved dagens situasjon.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

        Meld deg på vårt nyhetsbrev