Sverre Scyberg Olsen: ABOUT VISION

28.04.05-15.05.05 (Galleri A)

Utstillingen finner sted i Galleri A

Et koloristisk talent fra Oslo.

Sverre Schyberg Olsen (f. 1971) har gjennom flere år bygget seg opp et navn som en av de mest vitale unge kolorister vi har i Norge. Det er godt å se at noen står klar til å ta opp arven fra Jacob Weideman og Jens Johannessen. I Galleri A gir han med 22 oljemalerier en ny dimensjon til det koloristiske og visuelle inntrykk.

I ”About Vision” som utstillingen heter som startet 28 april blir vi tatt med på en visuell reise. Naturens former blir abstrahert på en slik talentfull måte at vi formelig kan høre lyden fra fossen, lukte lyngen eller føle sneens kjølighet. Noen ganger gjenkjenner man elementer fra naturen mens andre ganger er det fritt opp til fantasien å finne paraleller til en naturopplevelse. Det kan på en måte være snakk om å gå på en visuell oppdagelsesferd. Men i motsetning til mange naturbilder konsentrerer Sverre Schyberg Olsen seg om naturens kraft og vitalitet. Det er som han prøver å anskuligjøre naturens ånd eller sjelsliv.

Sverre Schyberg Olsen har i 10 år livnært seg som profosjonell kunstner. Hans værker er solgt til fem kommunale samlinger, flere større bedrifter i Norge og private kunstsamlinger. Han har også hatt divese utsmykninger blandt annent ”Explorer of the Seas” Royal Caribien Cruise Line AS.

I tilegg til sine visuelle og sjelfulle landskapsbilder viser Sverre Schyberg Olsen en ny og spennende retning i urban stil. Det er derfor viktig å ha som en inngangsnøkkel at bylandskapet også er et landskap som stadig har skiftende lysforhold og stemning. Disse bildene har en overraskende fargekoloritt der sølv er en dominerende farge. Med disse malerien viser Sverre Schyberg Olsen at han hele tiden vidreutvikler sitt talent i en kraftfull retning. Utstillingen varer til 15 mai. God fornøyelse!

Sverre Schyberg Olsen: "ET LITE BARN" Sverre Schyberg Olsen: "DISTANT RELATIVE" Sverre Schyberg Olsen: "FALLING WATER"  
Sverre Schyberg Olsen:
ET LITE BARN
(2005)
olje på lerret
100 x 100
Sverre Schyberg Olsen:
DISTANT RELATIVE
(2005)
olje på lerret
145 x 88
Sverre Schyberg Olsen:
FALLING WATER
(2005)
olje på lerret
150 x 150
 
Norwegian English