YOUNG BLOODS II

14.06.05-14.08.05 (Galleri A/A minor)

Utstillingen finner sted i Galleri A og Galleri A minor

Kunstnere: Aleksandra Niemczyk, Christian L. Skipperud, Espen Eiborg, Nicolay Aamodt, Sverre Schyberg Olsen, Tomas Ramberg, Marius Engstrøm, Christian Houge

Young Bloods II tar opp sukksessen fra Young Bloods I som ble holdt ifjor sommer. Tanken bak utstillingen er å vise unge talenter i startfasen av sine karrierer.

Utstillingen presenterer kunstnere som galleriet har spesielt tro på i tiden som kommer. Arbeidene viser en individuell tilnærming til kunsten som er særegen og unik. Medium er fotografi, silketrykk og maleri.

De fleste kunstnerene har hatt en særdeles velykket utstilling i Galleri A eller de er helt nytt blod for galleriet. Alle viser en seriøsitet til kunstarbeidet som skal til for å lykkes.
ESPEN EIBORG har hatt en rekke utstillinger i inn og utland. Han har oppholdt seg over lengre tid i New York og Dublin. I New York solgte han bl.a til flere kjente skuespillere som Robert Redford og Jennifer Lopez. Det siste oppdraget har han fått av Ophra Whimpfry. Han skal også ha to utstillinger på Manhatten til høsten.
MARIUS ENGSTRØM er en hyper realistisk maler. Man må gjerne helt opp i bildet for å finne ut hva slags medium bildet er i (olje på lerret). Hans motivvalg er ofte overraskende og krative.
CHRISTIAN HOUGE er fotograf med sans for store formater og åpne rom. De har ofte en medativ aura rundt seg. Han har også vært på lange reiser med fotografiapparatet og kommet hjem med usedvanelige motiver. Neste tur går forhåpentlighvis til K2 i Pakistan.
Tar man en tur på Ekerberg Restauranten vil man se et ESPEN JOHANNESSEN maler motiver som setter seg på netthinnen. De er ofte gjennkjennlige hverdagslige ting som blir omgjort til symboler. Han jobber sakte og kan ofte bruke flere månder på et maleri.
ALEKSANDRA NIEMCZYK er et friskt pust til norsk malerkunst. Hennes malerier er gjerne abstraherte naturlandskaper der hun utforsker nye metoder å visualisere stemninger som oppleves i forskjellige landskap. Hennes utstilling i Galleri A høsten 2004 var en stor suksess med strålende kritikker og meget godt salg. Hun har en solid akademisk utdannelse fra Polen og ble i år nominert til Carnegie Art Award.
HANS-JØRGEN OSNES jobber med fotografiet. Hans varemerke er en eksponering som har mange lag. Man kan således ofte gå på oppdagelsesferd i fotografiet og bli forbløffet over hva man finner. To av hans arbeider er også å finne på Ekerberg Restauranten.
TOMAS RAMBERG holder til i New York der han jobber for den verdensannerkjente samtidskunstner Sol LeWitt. Sol LeWitts arbeider i Storebrand bygget ble utført av Tomas Ramberg. Han ble nominert til Carnegie Art Award i 2003 og to av han større arbeider er innkjøpt av Fokus Bank. Hans hovedfokus i kunsten går ut på å utforske den visuelle samspillet mellom et objekt og betrakterens kulturelle opphavet og den psykologisk effekten arbeidet gir.
SVERRE SCHYBERG OLSEN er en meget lovende kolorist. Hans oljearbeider utforsker ofte naturens kraft. Det er som han visualiserer naturens innvirkninger på det mennskelige sinn. Dette skaper dramatiske malerier med kraftig koloritt og flere taktskifter. Han har gjenom flere år hatt en rekke velykkede utstillinger. Mange større bedrifter har sikret seg et av hans arbeider i sine kunstsamlinger.
NICOLAY AAMODT er den kunstneren med størst salgsuksess i Galleri A. Han hadde en utstilling i Galleri A Februar 2005 der alt ble solgt. Han fikk serdeles gode kritikker. Deriblant i Aftenposten 20.03.05: "Det er ingen tvil om at Aamodt er i ferd med å bli en av Norges mest markante billedkunstnere". (Bjørn Brøymer) Hans oljemalerier inneholder en nerve som betrakteren neppe kan unngå å føle. Han ble også nominert til Carnegie Art Award i 2005. Fokus Bank gikk til innkjøp av et foreløbig hovedverk: ”Prosessen” på 145 x 700 cm.

Nicolay Aamodt: "COVER" Tomas Ramberg: "LOCATION # 7" Tomas Ramberg: "LOCATION # 6" : ""
Nicolay Aamodt:
COVER
(2005)
olje på plate
54 x 96
Tomas Ramberg:
LOCATION # 7
(2004)
olje og lakk på aluminium
100 x 100
Tomas Ramberg:
LOCATION # 6
(2004)
olje og lakk på aluminium
100 x 100
 
Espen Eiborg: "BLISSKISS" Espen Eiborg: "CRYBABY" Christian L. Skipperud: "GOODWILL" Nicolay Aamodt: "FESTEN"
Espen Eiborg:
BLISSKISS
(2005)
blandet medium
100 x 80
Espen Eiborg:
CRYBABY
(2005)
blandet medium
100 x 80
Christian L. Skipperud:
GOODWILL
(2005)
silketrykk
80 x 180
Nicolay Aamodt:
FESTEN
(2005)
olje på lerret
145 x 300
Norwegian English