Mai-Bente Bonnevie: RØD SOL

19.08.06-10.09.06 (Galleri A)

Utstillingen finner sted i Galleri A

Mai-Bente Bonnevie befester sin posisjon som en av norges fremste ekspresjonistiske kolorister i denne utstillingen. Hun har spesielt dvelt ved rødfargen og hennes særegne komposisjoner gir en fornemmelse av behagelig varme men også fare dersom varmen kommer ut av kontroll.

”I Roussillon, den røde by i Frankrike, har solen falt ned i jorden. Jordsmonnet bærer alle fargene: det lyseste gule, rosa, rubinrødt, dyp magenta, blått, grønt i lyse og mørke klanger. Året var 1989 og denne naturens åpenbaring kom til å forme meg som kolorist og ekspresjonist.

”Solen kysser jorden” står det i gammel poesi. Solen den gang var verdens hjerte, og menneskene stod i harmonisk forhold til solen. I dag er den like mye fareskilt som livskilde.

"RØD SOL" henspiller på det dirrende spenningsfeltet jorden befinner seg i nå. Vårt barbari overfor planter og dyr, våre avsindige krigshandlinger - atombomben - setter verden i fare. Og solen har begynt å svare ...

Gjennom et abstrakt og figurativt billedspråk, der fargene er det bærende element, holder jeg, i en eksistensiell global krise, et trassig rødt håp levende.”

Mai-Bente Bonnevie, Oslo august 2006

Mai-Bente Bonnevie: "TUNG SOL" Mai-Bente Bonnevie: "FORM I FORANDRING" Mai-Bente Bonnevie: "FLOD"  
Mai-Bente Bonnevie:
TUNG SOL
(2006)
akryl på lerret
100 x 120
Mai-Bente Bonnevie:
FORM I FORANDRING
(2006)
akryl på lerret
100 x 120
Mai-Bente Bonnevie:
FLOD
(2006)
akryl på lerret
125 x 150
 
Norwegian English