Christian L. Skipperud: INNRYKK AV INNTRYKK: OSLO

21.09.06-08.10.06 (Galleri A minor)

Utstillingen finner sted i Galleri A

Christian Løkken Skipperud (f.1974) er utdannet grafisk designer fra London College of Printing, hvor han ble introdusert til silketrykk – en gammel grafisk teknikk som ofte ble benyttet til å masseprodusere grafisk materiale.
I ”INNRYKK AV INNTRYKK: OSLO” er det kjente bygninger og elementer fra Oslo som er satt sammen med tilfeldig valgte Osloborgere. I Christian L. Skipperuds andre utstilling i Galleri A minor vidrefører han sitt silketrykk prosjekt til Oslos gater og mennesker med en stilsikker, leken men samtidig mer grafisk stram utførelse.
Selve håndverket er også noe Skipperud setter høyt. Alle trykkene er håndtrykket og motivene, som på sett og vis er designet, er bilder basert på nøye sammensatte collager av egne fotografier. Fotografiene som ligger til grunn for de ferdige trykkene, er former som har appellert eller gjort inntrykk der og da.

Selv sier Skipperud om sitt arbeid:
“Tanken med å inkludere og fremheve tilfeldig valgte mennesker I bildene mine er nysgjerrigheten på deres historie, at den skal kunne utvikles og videreføres av andre. Jeg aner virkelig ingenting om disse menneskene, annet enn at de er foreviget og nøysommelig plassert inn i et annet miljø hvor deres historier lever videre uten deres viten. Akkurat som du selv har vært linselus utallige ganger.”


Christian L. Skipperud: "HVEM ER DU (SØLV)" Christian L. Skipperud: "HVEM ER DU (RØD)"   
Christian L. Skipperud:
HVEM ER DU (SØLV)
(2006)
silketrykk
81 x 180
Christian L. Skipperud:
HVEM ER DU (RØD)
(2006)
silketrykk
81 x 180
  
Norwegian English