Anki King: SEARCH

11.01.07-04.02.07 (Galleri A minor)

Utstillingen finner sted i Galleri A

Anki King (f.1970)er født og oppvokst på Harestua i Oppland og bosatt i New York hvor hun har livnært seg som kunstner de siste 11 år. Hennes ekspressive figurative form har den menneskelige bevisthet som hovedtema. I utstillingen ”SEARCH” søker hun etter hva det betyr å være et bevisst menneske.
Etter utdannelse i Oslo og antatt på Høstutstillingen i 1996 har Norge sett lite til henne til nå. Hun har vist sine arbeider i flere museer; Katonah Museum of Art, Las Cruces Museum of Art og Metropolitan Museum of Art i Tokio og i galllerier som Haven Arts Gallery og Trygve Lie Gallery. Hun debuterer nå i Oslo med en soloutstilling på Galleri A minor.
Anki angriper sine lerreter med 5-10 cm brede malekoster og fargene hun bruker er som utsondret fra menneskelig substans: blod, kjøtt og jord, noe som skaper visjoner av et indre bilde. Mens hun arbeider lar hun malingen dryppe og renne slik at det oppstår spor som arr på en kropp som viser maleriets historie – skapelses og livsprosessen.
Den kroppslige formen er for henne den mest direkte måten å uttrykke følelser på og følelser er drivkraften bak arbeidene. Komposisjonene er ofte separate figurer i full størrelse eller større; 1.70 til 2.5 meter. Oftere og oftere bruker hun seg selv som utgangspunkt for bildene.
Anki bruker sjelden skisser, hun søker en ærlig umiddelbarhet i sine malerier og tegninger. Ved å arbeide direkte på lerret eller papir uten mye forhåndsarbeide holder utrykket seg frisk, og hun kan nyte prosessen av oppdaging og overraskelser idet hun skaper noe for første gang.

: "" : "" : "" : ""
       
: ""    
    
Norwegian English