Espen Johannessen: B E E F

19.04.07-06.05.07 (Galleri A)

Utstillingen finner sted i Galleri A

”BEEF” er Espen Johannessen andre soloutstilling i Galleri A. I denne utstillingen tematiserer han konsum kulturen og gleden over dette i det vestlige samfunn som først og fremst har sitt utspring og forbilde i USA.

Espen Johannessens ”BEEF” utstilling ønsker å vise at kjøpskonsumet er en viktig del av hverdagen for folk flest. Denne shoppingkulturen bringes fram i dagen med motiver som en jakke, en kikkert eller en amerikansk baseball hjelm. Johannessen tar ikke en konkret avstand fra amerikaniseringen av nordmenns produktvalg. Utstillingen ”BEEF” er mer en personlig observering av at det faktisk skjer.

Et av hovedbildene: ”Bownoculars” tar for seg at vi stadig er på utkikk etter materielle ting. Ved at det er plassert en pil og bue over en kikkert kan det synes som at det også gjelder å treffe riktige valg. Man kan se for seg at det først gjelder det å finne sitt utvalgte materielle mål (kikkerten), deretter gjelder det å fange det man har utpekt seg (pil og buen). Dette kan igjen overføres til markedsliberalismen i det vestlige samfunn: Det gir status å treffe de riktige valg enten det er innenfor mote eller finansmarked. Men fangstkulturen er heller ikke noe nytt. Det er en menneskelig arv som må kalles universal og tidløs.

: "" : "" : ""  
    
Norwegian English