Henriette Sonne: CONNECTED

10.05.07-27.05.07 (Galleri A minor)

Utstillingen finner sted i Galleri A

Henriette Sonne er dansk med utdannelse fra det prestisjetunge National Academy School of Fine Arts, New York. Hun er nå bosatt i Oslo men har allerede opparbeidet seg et navn i USA med faste gallerier i Los Angeles (Infusion Gallery) og New York (Amsterdam Whitney Gallery). Hun har også et fast galleri i Århus (Galleri Jarsbo). I denne utstillingen ”CONNECTED” tar hun opp problemet med at vi alltid streber etter høyere effektivt via forskjellige hjelpemidler. Dette kan fort føre til fremmedgjøring mennesker i mellom og også svekke den naturlige overlevelsesevnen.

Maleriene er basert på hverdagsobjekter som under normale omstendigheter ikke skal være tilkoblet en stikkontakt (en sykkel, en stol, et sausnebb, et brannslukkingsapparat). Formålet med serien er å putte fingeren på at å velge bort objekter i realiteten kan føre til økt livskvalitet.

Vår effektiviserte verden skulle i teorien skape mange valg og større frihet, men virkeligheden viser at vi hele tiden er påtent med våres mobiler, computere, elektroniske kalendere. Vi setter gjerne ledninger til alt i håpet om en mer effektiv hverdag. Denne klossete levemåten er fra kunstnerens side sett på som et menneskelig problem. Men Sonne har også et skjevt og humoristisk syn på denne skavanken.

Billederne er olje på lerret. For at fremheve det realistiske er alle maleriene malt i forholdet 1:1.

“We have choices but we always take the easy one. We always choose to switch on.”

- Henriette Sonne

: "" : "" : "" : ""
       
: "" : "" : "" : ""
       
: "" : ""   
    
Norwegian English