Torild Stray: ACCESS

29.05.08-22.06.08 (Galleri A)

Utstillingen finner sted i Galleri A

Åpning er torsdag 29. mai kl 18 - 20

Torild Stray bor og jobber i New York. Stray har 8 år lang kunstutdannelse fra Universitetet i Bergen, Nordiska Konstskolan i Finnland og New York Studio School, hvor hun ble tildelt flere Schoolarships, deriblant NY Times stipend og Agnes Gund (MOMA) stipend. Stray har hatt separat og gruppeutstillinger i Norge og New York, samt et prosjekt med bylandskapsbilder fra toppen av World Trade Center. Torild Strays arbeider er innkjøpt internasjonalt til private og offentlige samlinger. I 2006 deltok Stray på Art Basel Miami.

I utstillingen ”ACCESS”, som er Torild Strays tredje separatutstilling i Galleri A utvikler hun ytterligere sitt intuitive og metaforiske billedspråk.
Med en kompleks palett, spennende fargebruk og nye komposisjoner beskriver Stray arbeidsprosessen sin som åpen hvor figurene og figurasjonene kommer og går og mulige situasjoner definerer seg selv gjennom en dialog. For beskueren kan bildet utvikle og åpne seg og således ha en meddativ effekt.

”ACCESS” arbeidene handler om nye myter i var tid. Torild Stray har et øye på tidløse temaer og en annet for samtidige problemstillinger. Tidløse temaer som seksualitet, vold, krig, kjærlighet, fruktbarhet og fødsel er inkorporert i Stray's maleri på en rå og suggererende måte. Bildenes innhold er delvis selvbiografiske og delvis fantasi der hun har inkorporert overraskende elementer. Samtidige temaer som overbefolkning, drivhuseffekten, troskonflikter og identitet innarbeides parallelt med de tidløse temaer. Komposisjonene kan derfor oppleves som et lag av elementer som flettes inn i hverandre hvor betrakteren stadig oppdager og deltar i nye konfigurasjoner og "meninger" i bildene.

I 2006 skrev anmelder Ø.Hauge i Bergens Tidende (utdrag):
"Ved å fremme en mystisk, uklar og suggestiv visjon av en nærstående teknologisk katastrofe knesetter Stray gamle fordommer knyttet til det moderne menneskets sammensatte sjeleliv."

Torild Stray's olje malerier fortjener tid til og oppleves - sakte og sikkert trer de frem.

: "" : "" : "" : ""
       
: "" : "" : "" : ""
       
: "" : "" : "" : ""
       
: "" : "" : "" : ""
       
: "" : ""   
    
Norwegian English