Kal Elshmaa: KISSING THE LIPLESS

29.05.08-22.06.08 (Galleri A minor)

Utstillingen finner sted i Galleri A

10 arbeider i olje på lerret
fra kr. 5.000,- til kr. 25.000,-


Kal Elshmaa er født i Egypt og bosatt i Norge. Som barn oppdaget han et potensial og en ambisjon innen kunsten. Med det for øye emigrerte han til USA og etter en periode med vanskeligheter kom han inn på den prestisjefulle Rocky Mountain College of Art and Design (RMCAD). Her ble han uteksaminert med de beste karakter og blant de aller beste på sitt kull. Etter dette var han med på flere gruppeutstillinger i New York og i Montreal i Canada. I 2004 flyttet han til Oslo. Dette er Kal Elshmaas andre utstilling i Galleri A minor.

I denne serien bilder har figuren blitt det dominerende element. Landskapet rundt samarbeider med figuren i et ønske om å skape en enhetlig atmosfære. Med forskjellige teknikker har Kal Elshmaa skapt en overflate som er forskjellige fra bilde til bilde og som gir de alle en distinkt visuell effekt. Elshmaa er influert av arabisk musikk som ofte har en sørgmodig tekst samtidig som tonen er lett og lekende. På samme måte er motivene noe sørg tunge samtidig som fargende er lyse og positive.

Gammel egyptisk kunst i kombinasjon med en vestlig utdannelse er fortsatt to sentrale elementer i Kal Elmhaas kunst utrykk. Figurene kan ha elementer fra Egyptiske vegg malerier mens fargene er dominert av vestens utrykk.

: "" : "" : "" : ""
       
: "" : "" : "" : ""
    
Norwegian English