Magnus Petterson : I FOLLOWED MY HART

18.09.08-12.10.08 (Galleri A minor)

Utstillingen finner sted i Galleri A

Magnus Petterson (1972) er utdannet industri designer fra arkitekt Høyskolen i Oslo. Men gjennom hele oppveksten og gjennom studiene har han båret med seg et ønske om å utrykke seg gjennom maleriet. Da utdannelsen var unnagjort og en jobb var sikret sto han ved et veiskille. Med først oppmuntring fra venner og kjente tok maleriet overhånd. Det ble aldri noen aksept av jobben. Siden 2005 har han livnært seg som selvstendig kunster med eget studio i Bygdøy Allé. Dette blir hans første separatutstilling i Oslo.

Bildene males på plater som spikerlimes på trerammer i alle formater. Magnus bruker akryl, kull, pastell og tusj i arbeidene sine. Redskapene han bruker er hovedsakelig sparkelspader og pensler. Inspirasjonen hentes innenifra, men det er fargene og blandingen av disse som driver maleriene fremover. I denne utstillingen er det først og fremst personlige erfaringer som har gjort at livet har fått en ny kurs som kommer til utrykk i bildene. I den siste tiden har Magnus begynt å bruke en del selvforfattet tekst i maleriene som komplimenterer maleriets helhetsuttrykk.

Kundekretsen har økt jevnt gjennom hele karrieren med kunstsamlere fra Australia, USA, England, Belgia, Spania, Frankrike, Peru og for øvrig over hele Norge. Han er også innkjøpt av bl.a Norsk Bedriftshelse AS, Advokatforeningen, Platou R S Shipbrokers AS,
Oslo kommune og Sparebankstiftelsen DNB NOR,

Norwegian English