Harald Schioldborg: RESONANS

23.09.10-10.10.10 (Galleri A)

Utstillingen finner sted i Galleri A

Harald Schioldborg stiller i perioden 23.september til 10.oktober ut sine nyeste akryl- og oljemalerier i Galleri A. Utstillingens tittel, Resonans, betyr gjenklang eller gjenlyd og er en metafor for kunstnerens inntrykk og erfaringer som gir gjenklang i maleriene.I 2006 sluttet Harald Schioldborg i sin jobb i shippingbransjen og ble maler på fulltid. To år før dette gikk han fra både foto og maling som uttrykksform til kun maling. Sin første separatutstilling hadde Schioldborg på Asker Kulturhus i 2007. Og siden den gang kan han skilte med en rekke utstillinger ved nasjonale og internasjonale utstillingssteder i alt fra New York og Beijing til Svalbard.

Om utstillingen, Resonans, sier Schioldborg følgende:- "Resonans" er gjenlyd eller gjenklang. I fysikken brukes resonans om det som skjer når et svingedyktig system vil oppta energi og komme i sterke svingninger - når det blir påvirket av en periodisk kraft med samme frekvens som systemets egen frekvens. "Resonans" blir derfor en metafor for mine egne tolkninger, inntrykk og erfaringer som gir gjenklang maleriene.

Som kunstner er Schioldborg selvlært. Likevel gjennomgikk han fra 2004-2008 en periode i lære hos blant andre Jan-Cato Bøttger, Friakademiet. Schioldborg nevner maleren, Peter Esdaile, som sin største inspirasjonskilde. Mye av Schioldborgs maleteknikk, er hentet fra Esdaile.

Schioldborgs maleriske uttrykk er fargerikt og ekspressivt. Han maler med både olje og akryl og tar oss med inn i en drømmelignende verden uten en tydelig begynnelse, midte eller slutt. Schioldborg lar seg i stor grad begeistre og påvirke av musikk, blant annet Side Brok og Nils Petter Molvær. Dette kan tidvis komme til uttrykk i maleriets faktiske innhold, men også fungere som en slags energigivende kraft under selve maleprosessen.

: "" : "" : "" : ""
       
: "" : "" : "" : ""
       
: "" : "" : "" : ""
       
: ""    
    
Norwegian English