Torbjørn Morvik: DEEP IMPACT

11.11.10-05.12.10 (Galleri A minor)

Utstillingen finner sted i Galleri A

Torbjørn Morvik har bakgrunn som journalist, producer, programleder, fotograf og coach i NRK. Han har laget en rekke dokumentarer, og har mottatt flere internasjonale TV-priser, bl.a. Prix Italia for "Året 2048" som han laget sammen med Petter Nome. Torbjørn Morvik har utdanning innen journalistikk og dramaturgi, og studerte ved Einar Granums Kunstfagskole 2005-2007.

"Deep Impact" er en samling abstrakte bilder med frie, geometriske former i et kaotisk univers. Torbjørn Morvik lar objekter med sterke farger stå i konflikt andre elementer; det klare, rene i kamp med det grumsete og utydelige. Det varme i kamp med det kalde. Ved første blikk virker bildene harmoniske, nesten som dekor. Men de har elementer som strider mot hverandre. Morvik lar flere billedplan kjempe om hegemoniet, i et forvirrende hierarki. Torbjørn Morviks kunstfaglige problemstilling er klassisk: å utfordre den todimensjonale flatens begrensninger.

Noen av bildene er stramme, digitale arbeider med en urban karakter, der kunstneren har full kontroll over alle elementer. Andre er malerier på PVC-plater, der Morvik viser hvilke slag som har stått underveis i prosessen.
Den tredje typen arbeider er en serie bilder som fysisk lurer øyet til å se tre dimensjoner.

"Deep Impact" er Torbjørn Morviks andre utstilling i Galleri A Minor.

Torbjørn Morvik: "NR. 1" Torbjørn Morvik: "NR. 2" Torbjørn Morvik: "NR: 3" Torbjørn Morvik: "NR. 5"
Torbjørn Morvik:
NR. 1
(2010)
mixed media
Torbjørn Morvik:
NR. 2
(2010)
mixed media
Torbjørn Morvik:
NR: 3
(2010)

Torbjørn Morvik:
NR. 5
(2010)
mixed media
Torbjørn Morvik: "VENEZIA"    
Torbjørn Morvik:
VENEZIA
(2010)

   
Norwegian English