Stephanie Skabo: DESHA

10.02.11-27.02.11 (Galleri A)

Utstillingen finner sted i Galleri A

Stephanie Skabo (f. 1983) fokuserer i sine arbeider mye på redsel, uro og angst, gjerne med kvinnen i sentrum.

- Vi mennesker skal liksom være litt redde, forteller hun.

Hun arbeider med tema som: forventninger, idealer, frykt og medieinntrykk. Disse elementene tolker hun gjennom vår ikoniske kultur; definisjonen av suksess, beviset for vår storhet, det vi strekker oss etter og det vi identifiserer oss med. Hun kommenterer og stiller spørsmål ved de tilsynelatende gitte sannheter. Med dette skaper hun en illustrasjon på vår selvmotsigende idealkultur.

I sitt kunstneriske uttrykk bruker hun ofte hverdagsobjekter som motiver, gjerne inspirert av nostalgiske 50- og 60- talls Amerika. Typiske objekter er vetaranbiler, pin up-modeller, berg og dalbaner, tegneseriefigurer og bygninger. Ofte i et repetitativt mønster. Motivene kombineres i flere tilfeller med tekst, som gir rom for refleksjon. Med dette skaper hun et visuelt nostalgisk, men samtidig et ungt, moderne og kontrastfullt uttrykk.

Skabo ønsker å vise det komplekse gjennom det ordinære. Ved å utfordre, motsi og leke med den ikoniske kulturen evner hun å få oss til å stille spørsmål ved våre idealer, og ikke minst klisjeer. Skabo har valgt å ta observatørrollen. Sannheten lar hun deg selv velge.

Teknikken hun bruker er en blanding av foto, maling og affiche-teknikk.

Stephanie Skabo: "WOMAN IN WHITE #4" Stephanie Skabo: "BAMBI" Stephanie Skabo: "EMPIRE STATE OF MIND"  
Stephanie Skabo:
WOMAN IN WHITE #4
(2011)
mixed media
80 x 80
Stephanie Skabo:
BAMBI
(2011)
mixed media
126 x 120
Stephanie Skabo:
EMPIRE STATE OF MIND
(2010)
mixed media
122 x 244
 
Norwegian English