Lise Simonnæs: FLYTENDE ØY

17.03.11-03.04.11 (Galleri A)

Utstillingen finner sted i Galleri A

Bakenfor silkeduken

Lise Simonnæs stiller med utstillingen, Flytende øy, ut sine nyeste arbeider i Galleri A, 17.mars til 3.april. Gjennom kreativ bruk av silkeduk og pleksiglass utforsker hun det tredimensjonale. Hva finnes ”bakenfor” og ”innefor”, spør Simonnæs.

Selv om Lise Simonnæs (f.1956) er utdannet tekstilkunster fra Kunsthøgskolen i Bergen, er det innenfor billedkunsten hun utviklet teknikken som har blitt hennes varemerke; en kombinasjon av tekstil, akrylmaleri og pleksiglass. Etter snart 30 år som aktiv utøvende kunstner, har hun en rekke utstillinger og utsmykningsoppdrag bak seg, blant annet for rådhuset i Kragerø.

Simonnæs bygger bildene sine lagvis. Over en malt bakgrunn av papir eller mdf spenner hun, via en ramme i pleksiglass, en gjennomskinnelig silkeduk, kalt organza. På silkeduken maler Simonnæs ofte tablåer av unge mennesker løsrevet fra tid og sted. Menneskene framstår som svevende, nesten vektløse, søkende og innadvendte, som om de henger et sted mellom tiden og evigheten.

Simonnæs skaper et tredimensjonalt billedrom i spillet mellom flatene, mellom mdf-en og silkeduken. Og nettopp i dette rommet, bakenfor og innenfor, er kunstneren selv på let etter fantasier og drømmer.

Om sitt eget arbeid sier Simonnæs følgende:

- Det drømmende og undrende har alltid opptatt meg og ligger som bakgrunn for mitt uttrykk.

I sitt kunstneriske arbeid søker Simonnæs en stemning preget av ro. Samtidig ønsker hun å vekke tilskuerens nysgjerrighet. Når man betrakter Simonnæs arbeider, opplever man ikke nødvendigvis hele flaten på en gang. Man kan ”gå tur i bildet med øynene”, og etter hvert avdekkes Simonnæs’ sceniske billeduttrykk i sin helhet.

Størrelsen på Simonnæs’ arbeider varier fra mindre verk, 28 x 26cm til større verk, 220 x 190 cm. Typisk for kunstneren er det likevel å sette flere mindre arbeider sammen til et større. Her utforsker hun rommet, både arkitektonisk gjennom linjer og skyggebruk, men også som et sted hvor menneskene befinner seg, enten alene eller i relasjon til hverandre. Tematisk arbeider hun ofte med sårbarhet, ensomhet og nærvær.

Lise Simonnæs: "FLYTENDE ØY II" Lise Simonnæs: "LYS & SKYGGE"   
Lise Simonnæs:
FLYTENDE ØY II
(2011)
mixed media
146 x 126
Lise Simonnæs:
LYS & SKYGGE
(2011)
mixed media
150 x 133
  
Norwegian English