Kristine Maudal: I AM K

03.03.11-03.04.11 (Galleri A minor)

Utstillingen finner sted i Galleri A

Kristine Maudal har de siste årene jobbet med prosjektet Found Rhythm. Med sin bakgrunn fra musikk og dans har hun en stor fascinasjon for bl.a kroppens egen hukommelse og intellekt i forhold til bevegelse. Hun bruker musikk som spenner fra jazz via klassisk til house og techno-musikk, men akkurat nå er Kristine i dialog med flere internasjonale DJs og bruker deres ferdige mixer når hun jobber med å overføre disse spontane og intuitive bevegelsene på lerret og papir.

Uttrykket oppleves som abstraksjoner, men har helt klart sine tydelige spor av bevegelse og rytme i seg, det er hennes personlige tolkning og visuelle beskrivelse av de musikalske bevegelser og komponenter som indikerer uavhengighet til tid og sted. Utfordringen i disse arbeidene er om det er mulig å uttrykke musikk i et format som ikke tar hensyn til tid. Er det mulig å finne et visuelt uttrykk på arbeider vi vanligvis lytter til? Betyr hva som er mulig eller ikke, noe i det hele tatt i denne sammenhengen, eller bør prosjektet heller forstås som en dialektisk metode som inviterer til refleksjon i forhold til å kunne tilføre en ny dimensjon til en verden som vanligvis tilhører våre ører? Uansett hva man måtte mene er det i allefall et sted for transformasjon og muligheter, fyllt med fantasi, nysgjerrighet og energi.

Kristine lanserer på denne utstillingen et paraplyprosjekt som heter “I am K.” Dette er et prosjekt som handler om identitet og en positiv respons til våre omgivelser. I am K er Kristines kunstneriske tolkning av hvordan verden kan tolkes både med et indre og ytre blikk. Hvordan oppfatter vi verden, og hvordan oppfatter verden oss? Alt er i bevegelse, og hvordan kan vi bygge identitet og legge igjen noe som gir varig endring. I am K handler om kontraster og paradokser, mot og nysgjerrighet. Hvorfor er det så enkelt å beundre mot hos andre, men så vanskelig å være modige selv? I am K er fundamentert på troen om de positive aspektene i livet, menneskeheten og kunsten. Noe som kanskje i seg selv er et paradoks?

Bakgrunn:
Et utvalg av separatutstillinger fra 2005 inkluderer "Other Rhythms", Fort Mason, San Francisco, "XX" i Galleri SG, Trondheim, "Look Twice" i Galleri A, Oslo samt utstillinger på Hole Art Senter, Galleri Mamen, Vefsn Museum med mer. Planlagte utstillinger i Trondheim, Chamonix, Los Angeles og Monaco.

Fellesutstillinger inkluderer flere utstillinger i Oslo, Trondheim, Finse, Mosjøen, San Francisco og Monaco. Kunstprosjekter, kunst i offentlig rom og studieopphold i Barcelona, Spania og San Francisco.
"Lykke" - et kunstprosjekt, utsmykking, kalender og tv-dokumentar (se http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/304090)
Andre prosjekter inkluderer "Ps! - Viral Art!” Oslo/Barcelona, “Norwegian Instant Art” San Francisco, “Found Rhythm - ongoing art project, Oslo, Los Angeles”, “Go girl, go!”, Årets Kvinne 2007, Oslo

Innkjøpt i offentlige og private samlinger.

Utdanning og prosjektopphold i California/USA, Oslo/Norge og Barcelona/Spania.
Bakgrunn fra film, forlag og data. Medeier i firmaet Motivation Base Camp som leverer kurs og foredrag i motivasjon

: "" : "" : "" : ""
       
: "" : "" : "" : ""
       
: "" : "" : "" : ""
    
Norwegian English