Legekunst

12.05.11-05.06.11 (Galleri A minor)

Utstillingen finner sted i Galleri A

Legene Jan Marus Junge, Halfdan Kierulf, Wenche Sabel og Stein Bror Strandquist har alle en felles interesse for kunst. Denne utstillingen viser et utsnitt av deres arbeider som spenner fra nonfigurativt til detaljerte bybilder fra Oslo.

Jan Marius Junge har tidligere arbeidet mest med klassisk figurativ kunst og var en periode også elev av Tor Sværd Sørensen. Han har tidligere hatt separatutstilling på Galleri Gyldenløve. Den senere tid har det kunstneriske uttrykket dreiet seg mer over i retning av abstrakt ekspresjonisme.

Halfdan Kierulf debuterte som maler i 2000 og har siden den gang etablert seg som en produktiv og populær maler. Til daglig er han privatpraktiserende nevrolog i Oslo og overlege ved Rikshospitalets Nevrologiske avdeling og ett av de 13 medlemmene i Den norske nevrolitterære klubb. På samme måte som Kierulf søker å lindre smerte i sitt medisinske virke, håper han å glede andre gjennom kunsten.

Stein Bror Strandquist er født og oppvokst i Oslo. Nå bor han på Nøtterøy. Han jobber som nevrolog, med kontorer i Oslo og Tønsberg. På fritiden byttes reflekshammer ut med pensel. Gjennom årene har det stadig blitt mer tid foran lerretet. Kunstneren liker urbane motiver, med duft av asfalt og lyden av trikkeglam. Bildene er direkte og taler for seg selv.


Wenche Sabel er lege og kunstner. Hun ble først godkjent spesialist i allmenn-medisin og senere også spesialist i anestesiologi.
Hun arbeider i det daglige med smertebehandling ved Smerte-Medisinsk Institutt i Oslo. Hun har i årenes løp deltatt på kurser ved flere av Oslos tegne og malerskoler. Siste år har hun vært elev hos billedkunstneren Henriette Finne ved Nydalen kunstskole.
Sabel uttrykker seg gjennom tegning og maling ved bruk av flere teknikker og medier som tusj/blekk, kull, pastell, kollage, akryl- og oljemaling. Motivene og tematikken er variert, men har ofte en humoristisk undertone. Hun har lagt spesiell vekt på studiet av natur og av menneskekroppens anatomi. Hun har spesiell affinitet for nord-norsk natur og mange bilder har motiver hentet fra naturen i Troms.
Sabel har illustrert bøker og aviser og har også utmerket seg som revyforfatter både for profesjonelle og amatører.
Hun debuterte med separatutstilling i Galleri Albin Upp i august 2010
LEGEKUNST-utstillingen i Galleri A er hennes første kollektivutstilling.

: "" : "" : "" : ""
       
: "" : "" : ""  
    
Norwegian English