Sverre Schyberg Olsen: NORSKE FJELL

17.11.11-04.12.11 (Galleri A minor)

Utstillingen finner sted i Galleri A

VELKOMMEN TIL VERNISSAGE TORSDAG 17 NOVEMBER KL 18.


- Det handler om stemningen i fjellet, det maleriske og lyset, sier Schyberg Olsen om sin nyeste utstilling, Norske fjell i Galleri A Minor, 17.november til 4.desember.

Sverre Schyberg Olsen tar oss med ut i den norske naturen; Jotunheimen, Rondane - dit hvor tåken ligger tett og fjellene formelig synger. Det er ikke første gang Schyberg Olsen stiller ut fjellmalerier, men der han tidligere arbeidet tydelig koloristisk maler han i utstillingen Norske fjell mer realistisk. Enkelte av motivene vil være lett gjenkjennelige, selv om maleren også visualiserer stemninger og skisserer frie motiver.

Schyberg Olsen har gjennom flere år bygget seg opp et navn som en av de mest vitale unge kolorister i Norge. Maleren har en sterk fascinasjon for naturen og dens tiltrekningskraft. Stemningen i fjellet har lenge fengslet nordmenn og det er nettopp denne, stemningen og lyset, Schyberg Olsen søker å uttrykke malerisk.

På avstand ser Schyberg Olsens bilder realistiske ut. På nært hold blir man overrasket over hvor røft de er malt. Det er nettopp i denne overgangen at kunstneren operer med en utpreget gusto; en snert, som om naturens egen kraft og råhet har fart over Schyberg Olsens lerreter. Betrakteren blir dermed med på å male bildet for sitt indre øye. Selv sier han at han kan jobbe lenge med et bilde før det brått, i løpet av tre strøk, endelig stemmer. Det er da bildet går over fra å være statisk – stillestående – til å bli noe levende. Noe organisk. Lik naturen selv. Som Schyberg Olsen stadig vender tilbake til.

Schyberg Olsen har arbeidet som profesjonell kunstner siden 1995 og er innkjøpt av bl. a Norges Rederiforbund, NSB, Rica kjeden, Ferd, Vital Eiendom, Solstad Shipping, Naturbetong og Justisdepartementet, samt innkjøpt av over 40 kunstklubber rund om i Norge samt en rekke private samlinger.

Schyberg Olsen har også hatt diverse utsmykninger, blant annet cruiseskipet ”Explorer of the Seas” for Royal Caribbean Cruise Line AS.
Han var en av tre nominerte til Nobelkunstner i 2009 og er utdannet ved Strykejernet Kunstskole, Granum Kunstskole og har en BA Honours Fine Art fra Staffordshire University, UK.

Av: Lene Ødegård Olsen. November 2011


Norwegian English