Grete Ross: STOLTHET OG FORDOM

16.02.12-04.03.12 (Galleri A minor)

Utstillingen finner sted i Galleri A

VELKOMMEN TIL VERNISSAGE OG AUKSJON TORSDAG 16. FEBRUAR KL 18 - 20!

Stolthet og fordom i Galleri A Minor

16. februar til 4. mars viser Grete Ross 12 portretter av afrikanske kvinner i Galleri A Minor. Ti prosent av det totale salget går til inntekt for hjelpeorganisasjonen CARE.

Av: Lene Ødegård Olsen

I utstillingen Stolthet og fordom ønsker Grete Ross (63) å fokusere på det vakre med Afrika, og ikke nødvendigvis sult og nød.

- Mine afrikanske kvinner er glade, stolte og lykkelige på tross av en levestandard som få ville kunne leve under i vesten, sier Ross.

Det er særlig kvinnenes fargerike klær og smykker mot det afrikanske landskapets helt spesielle jordfarger som har inspirert kunstneren. Hun har også latt seg fascinere av måten kvinnene beveger seg på - hvordan de uttrykker seg gjennom sang og dans – og med utstillingen i Galleri A Minor ønsker Ross å formidle noe fra sitt møte med den afrikanske kulturen.

Fra Kenya til Sør-Afrika
Ross’ motivkrets er hentet fra forskjellige deler av det afrikanske kontinentet; både Kenya og Sør-Afrika er representert. Blant annet finnes et portrett av en kvinne fra Xhosa-stammen i Sør-Afrika, som for øvrig er Nelson Mandelas stamme.

- Min forkjærlighet til minoritetsgrupper har gitt meg inspirasjon til å male disse bildene, forteller Ross.

Debututstilling til inntekt for CARE
Dette er Grete Ross’ første soloutstilling og ti prosent av det totale salget går til for CARE. CARE er en av verdens største hjelpeorganisasjoner som jobber for kvinners og jenters rettigheter. Organisasjonen har prosjekter innen nødhjelp og langsiktig bistand i flere av verdens fattigste land. CARE mener at hjelp til kvinner hjelper flere.

Tidligere har Ross stilt ut i Galleri Henrik Gerner, Moss, og Galleri Finsrud, Drøbak. Ross gikk i lære hos Per Lundgren som igjen var en av Odd Nerdrums første elever.

Et av Ross’ malerier vil bli auksjonert bort under vernissasjen – også til inntekt for CARE.

: "" : "" : "" : ""
       
: "" : "" : "" : ""
       
: "" : "" : "" : ""
       
: "" : "" : "" : ""
       
: "" : "" : ""  
    
Norwegian English