Sverre Schyberg Olsen: ALUMINATOR SIX

18.10.12-04.11.12 (Galleri A)

Utstillingen finner sted i Galleri A

VELKOMMEN TIL VERNISSAGE TORSDAG 18. OOKTOBER KL 18 - 20.

ALUMINATOR SIX

Galleri A presenterer Sverre Schyberg Olsens ALUMINATOR SIX, 18.oktober til 4.november.


ALUMINATOR SIX er Sverre Schyberg Olsens sjette separatutstilling i Galleri A. Utstillingen er også den sjette i rekken av aluminiumsverk; første gang vist i Galleri A, 2007. I ALUMINATOR SIX finsliper Schyberg Olsen sin særegne teknikk med oljelakker på aluminium. Teknikken er utviklet av kunstneren selv og er resultatet av kjemiske prosesser som oppstår når oljelakker reagerer med hverandre på aluminium.

I ALUMINATOR SIX fortsetter prosjektet med å utvikle nye uttrykk ved hjelp av denne teknikken, i tillegg til at Schyberg Olsen utforsker grensene mellom maleri og smykke. Verkstittelen Jewel gir assosiasjoner til smykker, steiner og krystaller, og med Zeitgeist og Popsicle peker han ut nye retninger for bruk av denne teknikken.

Schyberg Olsen har, gjennom flere år, bygget seg opp et navn som en av de mest vitale unge kolorister i Norge, og det finnes tydelige referanser til abstrakt ekspressionisme og ’color field painting’ i flere av verkene. Dette, i tillegg til bildenes overflate, lysende transparente lakklag og myriader av kjemiske tegninger, som sett gjennom et mikroskop eller teleskop, har en luksuriøs visuell gjennomslagskraft som samtidig kan minne oss om skjørheten i vår eksistens.


Schyberg Olsen har arbeidet som profesjonell kunstner siden 1995 og er innkjøpt av bl. a Norges Rederiforbund, NSB, Rica kjeden, Ferd, Vital Eiendom, Solstad Shipping, Naturbetong og Justisdepartementet, samt innkjøpt av over 40 kunstklubber rund om i Norge samt en rekke private samlinger.

Schyberg Olsen har også hatt diverse utsmykninger, blant annet cruiseskipet ”Explorer of the Seas” for Royal Caribbean Cruise Line AS.
Han var en av tre nominerte til Nobelkunstner i 2009 og er utdannet ved Strykejernet Kunstskole, Granum Kunstskole og har en BA Honours Fine Art fra Staffordshire University, UK.


Sverre Schyberg Olsen: "ART AUGUMENTED REALITY" Sverre Schyberg Olsen: "BLUE HOLE"   
Sverre Schyberg Olsen:
ART AUGUMENTED REALITY
(2012)
mixed media på aluminium
100 x 100
Sverre Schyberg Olsen:
BLUE HOLE
(2012)
mixed media på aluminium
100 x 100
  
Norwegian English