Anders Gjennestad: PLATFORM

07.02.13-03.03.13 (Galleri A minor)

Utstillingen finner sted i Galleri A

VELKOMMEN TIL VERNISSAGE TORSDAG 7. FEBRUAR KL 18.

I utstillingen, PLATFORM, viser Anders Gjennestad (f. 1980) også kjent som Strøk tolv verk fra en ny, større serie han har jobbet med det siste året. Maleriene har en forhøyet synsvinkel til felles; betrakteren får følelsen av å stå ovenfor maleriene og skue ned på motivene i fugleperspektiv. Perspektivet er ytterligere forsterket av Gjennestads skyggebruk og viser en ung lekenhet i det kunstneren løfter bakken opp på veggen.

Maleriene er basert på kunstnerens egne fotografier. I PLATFORM er det snakk om uarrangerte snapshots og gatefotografering av folk Gjennestad ikke kjenner og som ikke vet de er blitt tatt bilde av. I maleriene forsøker Gjennestad å fange og fryse bevegelsesenergi og lar det være opp til betrakteren å forestille seg hva som vil skje videre. Figurene står stille fordi de er malt, men ser fremdeles ut til å være på vei et sted.

Alt Gjennestad maler på har han funnet ute og samlet over lengre tid. Det er viktig for kunstneren å skape koblinger mellom det han maler og det han maler på. Naturlige forvitringsprosesser har over tid satt sine spor på malerienes overflater før Gjennestad gjør sin del. Det er disse sporene som tiltrekker ham og som han prøver å blande inn i maleriene.

Anders Gjenenstad er inspirert av film, fotografi, kunst, animasjon, forvitring, forfall, ting og situasjoner han tilfeldig blir vitne til på gaten. Maleriene er spraymalt ved hjelp av flerlags, håndkuttede sjablonger. Han har de siste årene bodd i Berlin der han har hatt flere velykkede utstillinger. Gjennestad har jobbet med denne kunstformen i over ti år har også gjort mange utsmykkingsoppdrag i Norge og utlandet.

Anders Gjennestad: "DYNAMIC QUARTET" Anders Gjennestad: "DYNAMIC SINGLE" Anders Gjennestad: "DYNAMIC SOLO" Anders Gjennestad: "HINDSIGHT"
Anders Gjennestad:
DYNAMIC QUARTET
(2013)
spraymaling på stål
125 x 250
Anders Gjennestad:
DYNAMIC SINGLE
(2013)
spraymaling på treplate
127 x 75
Anders Gjennestad:
DYNAMIC SOLO
(2013)
spray,aling på stål
158 x 195
Anders Gjennestad:
HINDSIGHT
(2013)
spraymaling på stål
60 x 148
Anders Gjennestad: "GET UP" Anders Gjennestad: "DYNAMIC TRIO"   
Anders Gjennestad:
GET UP
(2012)
spraymaling på treplate
190 x 102
Anders Gjennestad:
DYNAMIC TRIO
(2013)
spraymaling på aluminium
80 x 115
  
Norwegian English