Sebastião Mendes

23.05.13-09.06.13 (Galleri A minor)

Utstillingen finner sted i Galleri A

VELKOMMEN TIL VERNISSAGE TORSDAG 23. MAI KL 18!

Den brasilianske maleren Sebastião Mendes (1966) som viser sine bilder i Galleri-A fra 23. mai til 9. juni er fra byen Cáceres i staten Mato Grosso i det indre av Brasil –
langt fra store byer som Rio de Janeiro og Sao Paulo på Atlanterhavskysten.
Han er en autodidakt kunstner med arbeider som har spor av ekspresjonisme i de figurative bildene med motiver og temaer fra brasiliansk kultur og skikker.
I bildene utrykker han historier fra folks dagligliv - spesielt på landsbygda.

Hans bilder er fylt av intenst lys, klare farger og har interessante motiver som peker mot Søramerika. Bildene er fremstilt med elegante, og – ikke minst – karakteristiske teknikker.
Hans arbeider har blitt møtt med stor interesse blant kunstsamlere i Brasil, Japan, Tyskland, USA, Portugal, Østerrike, Spania, Russland, Kina, Italia og Frankrike.

Som en anerkjennelse av hans talent og verdifulle verker – i Brasil og internasjonalt – ble han innlemmet blant de udødelige i Brazilian Academy of Fine Arts i mars 2007.
Utstillingen er et resultat av at en gruppe yngre yrkesutøvere besøkte Brasil i regi av Rotary bevegelsen i 2012.
De ble så entusiastiske da de møtte Sebastião og så hans verker at de startet med ideen om at han måtte komme til Norge og vise sine verker. Nå er ideen realisert.

: "" : "" : "" : ""
    
Norwegian English