Martin Whatson: SQUARE

16.01.14-09.02.14 (Galleri A)

Utstillingen finner sted i Galleri A

Martin Whatson (f. 1984) har bakgrunn fra Westerdals hvor han studerte kunst og grafisk design. Siden debuten i 2004 har han utviklet sitt eget uttrykk som grafittikunstner og utforsket sjablongkunst og den urbane scene.
10-årsjubilanten har hatt flere separatutstillinger og deltatt på gruppeutstillinger i inn- og utland, blandt annet i Tokyo, Paris, London, New York og Los Angeles.

Martin Whatson søker utrettelig etter skjønnhet på steder som samfunnet har definert som stygge, utdaterte eller utrangerte. Han finner inspirasjon i mennesker, grafitti, plakater, byrom, gamle bygninger og sliten murpuss.
En spesiell fascinasjon for alt som forfaller har stimulert Whatsons personlige uttrykk og ledet til et bevisst fokus på relasjonen mellom materialer, bakgrunn, motiv og menneskelig påvirkning, enten det er harmoni eller konflikt han søker. Samtidig er han inspirert av kunstnere som Jose Parlà og Cy Twombly.

Mens han tidligere også hadde et klart politisk budskap i bildene, er det nå raffinement i teknikken med samspill mellom grafitti, sjablong og forfall han søker. Den abstrakte grafitti- og sjablonkunsten viser varierte urbane utsnitt og murveggens typiske livsløp. Gråtonen er gjennomgående i alle verker, mens kraftige farger tilføres for å bryte den monokrome betongfølelsen og gi liv til motivene.

(tekst: Julie K. Rafn)

Se innslag fra NRK Nyheter her: http://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-oestlandssendingen/dkoa99012114/21-01-2014#t=9m4s

Norwegian English