Cecilie Berg Børge-Ask: INTO THE VOID

04.09.14-21.09.14 (Galleri A minor)

Utstillingen finner sted i Galleri A

VELKOMMEN TIL VRNISSAGE TORSDAG 4. SEPTEMBER KL 18!

Galleri A minor har gleden av å presentere Cecilie Berg Børge-Ask INTO THE VOID fra 4. September. Utstillingen består av arbeider på lerret og papir i ulike størrelser, og omhandler eksperimentering og undersøkelse av egen strek.

For Berg Børge-Ask refererer utstillingens tittel til en tilstand der tid og sted opphører. Void, tomrom på norsk, henviser til et rom uten begrensninger der spontanitet og intuisjon beveger seg fritt og uavbrutt. Verkene oppstår ifølge Berg Børge-Ask prosessuelt i dette rommet. I det umiddelbare og subjektive oppstår ekspressive streker som gir assosiasjoner til topografi og skildring av natur. Arbeidene har nær tilknytning til organiske strukturer i naturen. Det private og subjektive knyttes dermed sammen med den ytre og fysiske verden.

Tegningene i serien Adjusting Child Lace har en egen letthet og sårbarhet over seg. Samtidig utstråler de en enorm kraft og energi i streken. Elementet av bevegelse gir også tegningene noe flyktig og sart, noe man ikke vil gå glipp av. På en besnærende måte blir man som betrakter stående for å absorbere uttrykket, som om det var på vei videre til noe annet.

I serien Moments Turning benytter Berg Børge-Ask akrylmaling på upreparert lerret. Flatene er luftige uten å være tomme; streken danner tydelige spor i den åpne flaten der luften rundt gir kraft og liv til streken den omslutter. Det intuitive transformeres til den fysiske verden, uten at det nødvendigvis må forstås. Sammen med kontrasten mellom de opake og transparente strøkene og de dempede fargetonene i flaten bak, gir hun oss en følelse av å studere organismer og elementer i naturen helt på nært hold. Ut av et tomrom vokser det frem former og bevegelser som berører det instinktive i oss.

Cecilie Berg Børge-Ask (f. 1979) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Central Saint Martin’s College of Art and Design i London og Konstfack i Stockholm. I tillegg til å ha virke som billedkunstner med atelier i Oslo, jobber hun som grafisk designer. Hun har tidligere hatt utstillinger i Oslo, Stockholm og London.

Tekst av Julie K. Rafn
Foto av Øystein Thorvaldsen

: "" : "" : "" : ""
       
: "" : "" : "" : ""
       
: "" : "" : "" : ""
       
: "" : "" : "" : ""
       
: "" : "" : "" : ""
       
: "" : ""   
    
Norwegian English