Sverre Schyberg Olsen: PAINT ODDITY

16.10.14-02.11.14 (Galleri A/A minor)

Utstillingen finner sted i Galleri A og Galleri A minor

VELKOMMEN TIL VERNISSAGE TORSDAG 16. OKTOBER KL 18


PAINT ODDITY er Sverre Schyberg Olsens syvende utstilling i Galleri A. Utstillingen som vises i Galleri A og A minor er den mest omfattende presentasjon av hans kunst så langt.

Utstillingen har vært en pågående prosess i over 2 år. Bildene reflekterer forskjellig perioder i hans karriere samtidig som de konsoliderer tidligere arbeider og presenter hans nonfigurative stil på en ny og musikalsk måte.

Som tittelen gir et hint om, ser Schyberg Olsen på hva det vil si å jobbe med maleriet og spesielt malingens underlige egenskaper. I hans arbeider der samspillet mellom det planlagte og det uforutsigbare står sentralt inviteres det til å gi øyet en runddans i nye betraktninger på form og farge.

Naturen er en åpenbar inspirasjon. Kunnskapen om naturens omskiftelige vesen er å spore i hans bilder av lakk, sand og oljemaling. Han forskyver eksempelvis de pastose fargene lagvis slik at en filmatisk bevegelse oppstår, over flere klangbunner, kjedet sammen. Schyberg Olsen har en egen timing og koloristisk puls i disse prosessene. Et bilde kan sees som øyeblikk i et landskap, der farge og lys gjør at ingenting noen gang er helt likt.

Schyberg Olsen er innkjøpt av bl. a Norges Rederiforbund, NSB, Rica kjeden, Ferd, Vital Eiendom, Solstad Shipping, Naturbetong og Justisdepartementet, samt innkjøpt av over 40 kunstklubber rund om i Norge samt en rekke private samlinger. Schyberg Olsen har også hatt diverse utsmykninger, blant annet cruiseskipet ”Explorer of the Seas” for Royal Caribbean Cruise Line AS.

Sverre Schyberg Olsen: "BLUE SHIFT" Sverre Schyberg Olsen: "FAR ULTRAMARINE" Sverre Schyberg Olsen: "BIG EARTH FORCE" Sverre Schyberg Olsen: "ELEMENTS"
Sverre Schyberg Olsen:
BLUE SHIFT
(2014)
mixed media på lerret
120 x 100
Sverre Schyberg Olsen:
FAR ULTRAMARINE
(2014)
olje på lerret
140 x 120
Sverre Schyberg Olsen:
BIG EARTH FORCE
(2014)
olje på lerret
150 x 120
Sverre Schyberg Olsen:
ELEMENTS
(2014)
olje på lerret
150 x 120
Sverre Schyberg Olsen: "COBALT JAM" Sverre Schyberg Olsen: "BURGUNDY"   
Sverre Schyberg Olsen:
COBALT JAM
(2014)
olje på lerret
120 x 100
Sverre Schyberg Olsen:
BURGUNDY
(2014)
olje på lerret
100 120
  
Norwegian English