Clas Hansen: ABSORB(ED)

12.02.15-08.03.15 (Galleri A minor)

Utstillingen finner sted i Galleri A

VELKOMMEN TIL VERNISSAGE TORSDAG 12. FEBRUAR KL 18.


Clas Hansens fotografier preges av et nært, nærmest intimt forhold til små objekter. Han finner sine motiver i skogen, hjemme eller i det urbane byrom. Hansen er interessert i de unike historiene man finner i objekters detaljer. Disse kommer til syne gjennom en prosess hvor han beveger seg tett på motivene, slik at det usynlige plutselig trer frem. ”Det er som om de små tingene er sky og gjemmer seg bort. Helt til man viser dem tillit.”

Motivene forandrer karakter gjennom prosessen, og kan fremstå som noe annet enn hva de er. Han ønsker å gjøre betrakteren oppmerksom på mulighetene som ligger der, men som vi unnlater å legge merke til. Utstillingens tittel refererer til dette møtet med motivene på fraktalnivå, hvor en lar seg absorbere av objektets nyoppdagede karakter.

I Absorb(ed) fokuserer Hansen på hvordan motivet preges av lyset. Lyset fremkaller nye former og assosiasjoner til noe utenfor objektet selv. Hansen minner oss på at det finnes flere alternative løsninger til hva bildet egentlig avdekker. Tittelen gjenspeiler også den fotografiske teknikken hvor han har latt områdene rundt det opplyste punktet bli totalt absorbert i mørket. Det ligger en spenning mellom det opplyste og det mørklagte.

Dette er Clas Hansens første utstillingen på Galleri A. Han har sin bakgrunn fra grafisk design og billedkunst. Han er utdannet på SHKS og har gitt ut flere fotobøker, illustrasjoner, samt en visuell diktsamling. Han har stilt ut på Atelier Nord, Sound of MU, vært representert på Høstutstillingen og gjentatte ganger på Fotografisk Vårutstilling. I tillegg har han hatt flere helaftens multivisjonsforestillinger på blant annet Black Box og Trondhjems kunstforening.

Tekst av Vilde M. Horvei

: "" : "" : "" : ""
       
: "" : "" : "" : ""
       
: "" : "" : ""  
    
Norwegian English