Espen Eiborg: DØDEN PÅ OSLO VEST

07.11.19-01.12.19 (Galleri A)

Utstillingen finner sted i Galleri A

VELKOMMEN TIL VERNISSAGE TORSDAG 7. NOVEMBER KL 18!

Utstillingen, DØDEN PÅ OSLO VEST har et skjevt blikk til forbruket av populærkultur i vesten og spesielt i Oslo Vest. Spørsmålet er om et stort konsum av kunst egentlig uthuler den kunstneriske kreativitet innenfra samtidig som den korrumperer kunstmotivet til forbrukeren?

Eiborg reflekterer gjennom verkene ironien over at disse maleriene samtidig er en del av dette: En kommersiell vare og kultur til salgs. Tematikken kan virke dyster men paletten er lystig og fargerik. Det finnes også mye humor og surrealisme i denne utstillingen som gjør helhetsinntrykket kraftfullt og tankevekkende. Eiborg setter et speil opp mot betrakteren der refleksjonen gjør at man selv må ta stilling til egne motiver for å like og å eventuelt kjøpe kunst.

Espen Eiborg har en Master of Fine Arts fra NYSID (USA), og arbeidet i de tolv påfølgende årene som utøvende billedkunstner i New York. Han har hatt en rekke prestisjefylte utstillinger hos bl.a Clodagh, Karkula og Tucker Robbins i New York, Cross Gallery i Dublin, Nordiska Museet i Stockholm samt Centre Culturel Suèdois i Paris og galleri ( h ) i Milano. Han har også hatt utsmykningsoppdrag for bl.a Norwegian Trade Council i New York, Royal Caribbean Cruise Line, Dublin City Coroner’s Court, Fokus Bank, Folketeateret og First Securities i Oslo.

Sitt første gjennombrudd som billedkunstner hadde han i New York og bildene hans er blitt kjøpt av bl.a. Oprah Winfrey og Robert Redford.. Nylig gikk også skuespilleren Sean Penn til innkjøp av et av Eiborgs verker.

Espen Eiborg: "LOVELY LOVE" Espen Eiborg: "WESTERN" Espen Eiborg: "LOVELY LOVE" Espen Eiborg: "DRAGON"
Espen Eiborg:
LOVELY LOVE
(2019)
mixed media
160 x 140
Espen Eiborg:
WESTERN
(2019)
mixed media
160 x 140
Espen Eiborg:
LOVELY LOVE
(2019)
mixed media
160 x 140
Espen Eiborg:
DRAGON
(2029)
mixed media
160 x 140
Norwegian English