OLYMPISKE IKONER 1924 – 2018

Benedicte Aubert Ringnes / Espen Eiborg / Jon Lindestad Bakken / Simon Wågsholm / Jørgen Platou Willumsen / Tor-Arne Moen / Christopher Rådlund / Glenn M. Skibsted

3. – 27. februar

VELKOMMEN TIL VERNISSAGE TORSDAG 3. FEBRUAR MELLOM KL 18 – 20!

SKILØPING, SKIHOPP OG SKØYTESPORT er norske nasjonalidretter som vokste fram i tiåra før unionsoppløsningen fra Sverige i 1905. Nordmenn gjorde også bragder i polhavet, de er nært beslektet med idrett på snø og is.

Fra det første vinter-OL i Chamonix i 1924 markerte Norge seg som en sterk vinteridrettsnasjon, vi viste verden vinterveien, som det raskt ble hetende. De beste norske skiløperne, skihopperne, og skøyteløperne kom ofte fra folke- dypet, og mange tok olympisk gull. De ble nasjonale helter og ikoner, og fikk mye å si for samhold, stolthet og identitet i befolkningen.

I denne utstillingen er tolv av våre største vinterolympiere portrettert etter kjente fotografier fra høydepunkter i karrieren. Til sammen dekker maleriene et århundre med vinterlig historie og idrettsliv.

Thor Gotaas Oslo, Korsvoll, januar 2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

        Meld deg på vårt nyhetsbrev